Miksi autoani ei löydy toyotahuoltovaraus.fi-palvelusta?

Palvelussa on ainoastaan Toyota-merkkisiä autoja alkaen noin vuosimallista 2000. Tuoreimmat mallit lisätään järjestelmään muutaman kuukauden sisällä mallin esittelystä . Mikäli huolto-ohjelmaan tulee kuitenkin muutoksia saattaa esilletuloaika olla pidempi. Itse maahantuotujen autojen huollot tulevat järjestelmään mallien soveltuvuuden mukaisesti, eli kyseinen malli on myös Toyotan Suomen maahantuontiohjelmassa. Suomen rajojen ulkopuolelle rekisteröityä autoa ei myöskään löydy palvelusta

Tarkista myös oletko syöttänyt rekisterinumeron oikein. Huomioi myös, että kirjainten ja numeroiden väliin tulee väliviiva; ABC-123.

Autollesi voit silti varata huollon palvelun kautta lähettämällä erikseen valitsemallesi merkkikorjaamolle toiveen haluamastasi ajasta sekä yhteydenottopyynnön

Miksi tietoni eivät näy automaattisesti?

Mikäli haluat, että jatkossa valitsemasi merkkihuolto, yhteystietosi ja valitsemasi yhteydenottotapa ovat aina automaattisesti valittuna niin rekisteröidy palveluun. Seuraavaa huoltoa varatessasi tiedot siirtyvät automaattisesti kun kirjaudut sisään palveluun. Palvelu on valtakunnallinen eivätkä liikkeiden järjestelmissä olevat asiakastiedot välity keskitetysti palveluun.

Tarvitseeko minun rekisteröityä tai kirjautua palveluun?

Palveluun ei tarvitse rekisteröityä; huollon varauksen voi tehdä ilman rekisteröitymistäkin – ja mikäli olet unohtanut tunnuksesi ja salasanasi, voit varata huollon myös kirjautumatta palveluun

Minulla on huolenpito- tai huoltoleasingsopimus, miksi se ei näy hinnassa?

Korjaamojärjestelmät tunnistavat rekisterinumerosi perusteella voimassa olevan sopimuksesi eikä siihen liittyvistä töistä tule sinulle laskua. Laskutettava summa syntyy ainoastaan sopimuksen ulkopuolisista valitsemistasi lisätöistä.

Miksi minulle ehdotetaan väärää huoltoa ?

Huolto tulisi tehdä 15 000 km täyttyessä tai mikäli ajat vähemmän tulisi se tehdä kuitenkin vähintään vuoden välein. Toyota huoltovaraus tarjoaakin automaattisesti ajosuoritteesi huomioivaa, joko vuosi- tai kilometrisyklin mukaista huollon aikataulua.

Huolto-ohjelma rakentuu määräväliajoin suoritettaviin toimenpiteisiin huomioiden suodattimien ja vaihdettavien nesteiden osalta niiden laskennallisen käyttöiän. Esim. jarruneste on voimakkaasti ilman kosteuden kanssa reagoiva aine, jolle suosittelemme vaihtoa kahden vuoden tai 30 000 km välein. Kannattaa siis huomioida että jarruneste "happanee" vaikka autolla ei ajeta lainkaan.

Huollossa tarkkaillaan myös auton kuntoa, ja pyritään ennakoimaan tulevat kuluvien osien (jarru, kytkin, ohjaus- ja alustan nivelet, renkaat, polttimot) vaihtotarve. Tarkkailukohteena on myös auton kori ja alusta, jossa seurataan korroosion mahdollista vaikutusta maalipintaan ja alustan rakenteisiin.

Kiteytettynä voitaneen sanoa, että kannattaa noudattaa tarkoin askelmerkein suunniteltua huolto-ohjelmaa, jotta kaikki aikataulun mukaiset toimenpiteet tulevat tehdyksi. Eli kyse ei ole suuremmista tai pienemmistä huolloista vaan suunnitelmallisista toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on pitää autosi toimintakuntoisena mahdollisimman pitkään.

Mistä näen tarjotun huollon sisällön?

Toyota-huolto-ohjelman rakenteet näet tästä linkistä (aukeaa uuteen ikkunaan).

Mikä on Toyota Aktiivi?

Toyota Aktiivi Huolto on kilpailukykyisellä hinnalla yli 6 vuoden ikäisille autoille tehtävä merkkihuolto. Toyota Aktiivi Huollossa autosi huolletaan valmistajan ohjeita noudattaen ja aidoilla Toyota-osilla. Toyota Aktiivi Kunnostus puolestaan on aidoilla Toyota-osilla tehty, juuri sinun autollesi hinnoiteltu, perusteellinen kunnostustoimenpide. Toyota Aktiivi Huolto ja Kunnostus kannattavat, sillä niiden ansiosta auton ominaisuudet pysyvät alkuperäisellä tasolla ja auton jälleenmyyntiarvo on parempi. Toyota Aktiivi Huollon ja Kunnostuksen saat vain Toyota-merkkihuollosta.

Mitä aikoja voin varata palvelun kautta?

Palvelun kautta voit varata määräaikaishuollot, rengaspalvelut, ja merkkihuoltokohtaisesti myös useita muita palveluita.  Mikäli haluamaasi palvelua ei ole tarjolla, tee varaus valitsemalla lisäpalvelu ” Joku muu toimenpide, mikä?”. Tällöin sinulle varataan alustava yhden (1) tunnin aikajakso ja valitsemasi merkkihuolto on sinuun yhteydessä toimenpiteen tai toimenpiteiden kokonaiskestosta ja hinnasta.

Minulle tuli Recall-korjauskampanja, voinko varata ajan palvelun kautta?

Voit varata. Tee varaus valitsemalla lisäpalvelu ” Joku muu toimenpide, mikä?”. Tällöin sinulle varataan alustava yhden (1) tunnin aikajakso ja valitsemasi merkkihuolto on sinuun yhteydessä toimenpiteen kokonaiskestosta.

Miksi palvelussa ei ole aikoja tarjolla

Jokainen Toyota-merkkihuolto ylläpitää itse omia tarjolla olevia aikojaan ja joskus saattaa käydä niin, että aikoja ei ole päivitetty esim. seuraavalle kuukaudelle. Annathan tästä palautetta haluamallesi Toyota-merkkihuollolle esim. Toyotahuoltovarauksen ”palaute”-osion kautta.

Miksi palvelussa ei tarjota katsastustarkastusta

Jokainen palvelussa oleva Toyota-merkkihuolto ylläpitää ja hinnoittelee itse omat palvelunsa. Annathan tästä palautetta haluamallesi Toyota-merkkihuollolle esim. Toyotahuoltovarauksen ”palaute”-osion kautta.

Jos jätän auton päiväksi niin miksi minun tarvitsee varata tarkka aika

Tarkka aika varaa kalenterista asentajan aikaa, vaikka sinä jättäisitkin autosi koko päiväksi. Huoltoneuvojan työn kannalta hyvä tietää milloin autosi noudetaan. Näin luovutustöiden järjestelyille jää huollossa joustoaikaa.

Haluan muuttaa varaustani, mitä teen ?

Mikäli haluat muokata aiemmin tekemääsi varausta, tee se täyttämällä rekisterinumerosi ja anna varauksen yhteydessä saamasi varaustunnus sille osoitettuun kenttään. Jatka sitten palvelussa eteenpäin.

Palvelu ei toimi kunnolla

Palvelua testattu useimmilla ja yleisimmillä selaimilla ja sen pitäisi toimia lähes kaikissa ympäristöissä. Mikäli havaitset puutteita järjestelmän teknisessä toiminnassa, ilmoitathan tästä ”palaute”-osion kautta, jotta pääsemme parantamaan palveluamme. Suosittelemme kuitenkin käyttämään uusimpia versioita esimerkiksi Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer tai Safari –versioista.